Felhívás!

Kérjük hogy adója 1 %-ával támogassa óvodánk alapítványát! Adószám: 18258150-1-43 Köszönjük!

 

A 2017-2018-as nevelési évben a nyári zárás időpontja: 2018. Július 16. és Augusztus 17. között van. A zárás előtti utolsó nap július 13. péntek, a zárás utáni első nap augusztus 21. kedd. Ebben az időszakban az ellátást a kijelölt ügyeletes óvoda biztosítja, melyet a faliújságon kitett nyilatkozaton igényelhet a Szülő. 

Kirándulás a Pákozdi Arborétumba - Őzike és Maci csoport

Nevelési év: 
2017-2018
Dátum: 
2018.04.13.

A kirándulás a víz projekt keretein belül történt megszervezésre. A Pákozdi arborétum számos tapasztalatszerzésre adott lehetőséget. Rengeteg növényt, például kökörcsint, tulipánt, gyermekláncfűvet, aranyvesszőt, fűzfát, nádast ismertek fel a gyerekek. Miközben a tó felé haladtunk egy mocsárba érkeztünk, éreztük a talpunk alatt a talaj jellegének megváltozását.

Sára a tó és tópart élőlényeiről kérdezte a gyerekeket, felhívta figyelmüket számos kézzelfogható dologra, például a fűzfa hajlékonyságára, a nád üreges voltára, a madarak csicsergésére, a kacsáknál a hím és tojó közötti különbségre, vakondtúrásra és nem utolsó sorban arra is, semmit nem viszünk el ami ennek a tájnak a része. A  tóban halakat, a parton kacsákat láttunk, a vadasparkban távolról őzikéket pillantottunk meg, a röpde többféle fácánnak, balkáni gerlének, pulykának adott otthont. Ez utóbbi a gyerekek kedvence volt, tetszett nekik, ahogy a madár kiadta a hangot, hosszú időn keresztül figyelték, többen utánozták. Mielőtt haza indultunk a gyerekek egy  játékban gazdag játszótéren futhattak, mászhattak, csúszhattak. Nagyon jól éreztük magunkat, legközelebb ide érdemes lenne egész napra menni, számos látnivalót hagytunk ki még, és a Velencei tóhoz se tudtunk kisétálni idő hiányában.