Zoo Ovi Program

"Aki szereti a szépet, az életet szereti. Aki gyermekkorában megtanul látni,...az sok-sok év múlva, ha rosszkedvűen vagy bánattal sújtottan jár az úton, s meglátja a zöld fűben a sárga kankalin ragyogását, vagy a fecske röptének eleganciáját, és máris szebbnek látja a világot." Hermann Alice

Az Elveszett Állatok Alapítvány és az Almáskert Óvoda Óbudai Csicsergő Tagóvoda együttműködése révén a 2014 / 2015. nevelési évtől a hagyományos pedagógiai program - „Környezet, Mozgás, Anyanyelv” – a „Felelős állattartás, állat- és természetvédelem” programmal egészült ki az Őzike csoportban. A 2015/2016. nevelési évben a program a Maci csoportban is elindult. 2019-2020. nevelési évtől egy csoportban, a Maciknál működik a program. 

 A program céljai:

  • A gyerekek tapasztalataira épülő kapcsolatteremtési lehetőségek megismertetése, a helyes magatartás kialakítása ember-ember, illetve ember-állat kapcsolataiban.
  • Az állatokkal való együttélés feltételeinek megismertetése és a legkönnyebben tartható állatfajok megismerése.
  • Környezetünk óvó szeretetére nevelés, amelynek szerves része – sok egyéb mellett - a hulladékok gondos elhelyezése, válogatása, de a vásárlási szokások alakítása is.
  • Annak a folyamatnak a felfedezése, megfigyeltetése, tudatosítása, hogy a természet miként képes önmagát megújítani, amennyiben az ember partner ebben.
  • Tudatosan gondolkodó természetjárók nevelése, akik hatással lehetnek a közvetlen környezetükben élő felnőttekre is, és így növelhetjük azok táborát, akik a természet felé fordulnak.
  • Kirándulások segítségével az állat- és természetvédelem lehetőségeinek megismertetése. A bennük rejlő lehetőségek megmutatása, és aktív résztvevők nevelése az életkori sajátosságok figyelembevételével.

ZOO-OVI Beszámoló

Cím Fájl
Zoo Ovi Program beszámoló 2021-2022 PDF icon Zoo Ovi Program - év végi beszámoló - 2021-2022.pdf
Zoo Ovi Program beszámoló 2021 PDF icon Zoo Ovi Program - év végi beszámoló - 2020-2021.pdf
Zoo Ovi Program 2019-2020 év végi beszámoló PDF icon Zoo Ovi Program év végi beszámoló.pdf
ZOO évvégi beszámoló 2018-2019 PDF icon ZOO_évvégi_beszámoló_.pdf
Zoo Ovi félévi beszámoló 2018-2019 PDF icon ZOO_féléves beszámoló_.pdf

Oldalak

Zoo-Ovi események 2022-2023